Onze duurzame pijlers

Als meubelmakers werken we met ons hoofd én hart: we combineren jarenlang vakmanschap met oprechte passie. Elke stap van het proces nemen we met een zorgzaam oog voor mensen, hun omgeving en het klimaat. We willen dan ook vanuit onze bijzondere geschiedenis een hoopvolle toekomst blijven creëren voor de generaties na ons, binnen en buiten ons bedrijf. Middels de volgende drie duurzame pijlers proberen we zo goed mogelijk bij te dragen aan een betere wereld: Sustainable & circulair design, social & wellbeing en value heritage & future focus.

 

Sustainable & circular design

Duurzaamheid begint met producten die lang meegaan. Bij Lande Family ontwerpen en produceren we uitsluitend hoogwaardig kwaliteitsdesign met een lange levensduur en van blijvende waarde. Ook werken we samen aan een meubelindustrie waarin geen afval meer bestaat. Dat klinkt ambitieus en dat is het ook, maar wij geloven dat het kan.

Daarom werken we meer en meer circulair: bij nieuwe ontwerpen zorgen we dat onderdelen als grondstof kunnen dienen voor nieuwe producten. Daarnaast nemen we producten terug om ze te repareren, opnieuw te stofferen of in onderdelen te hergebruiken. Zo zorgen we voor steeds minder afval en helpen we mee aan een positieve impact op de aarde, voor de huidige én voor toekomstige generaties.

 

"Het is onze ambitie om mee te bouwen aan een afval vrije meubelindustrie".

 

Het is onze ambitie om mee te bouwen aan een afval vrije meubelindustrie. Dat doen stap voor stap en op verschillende manieren. We implementeren circulair design en zijn begonnen met het meetbaar maken van de impact tijdens de hele levenscyclus van de producten die we ontwerpen en produceren. Daarbij hoort ook het sluiten van de keten. We willen meubels ontwerpen en maken die niet alleen mooi en duurzaam zijn, maar ook passen binnen de grenzen van wat de planeet aankan. Dat klinkt wellicht nog wat algemeen en abstract. Daarom leggen we dit in deze brochure graag uit wat we daar precies mee bedoelen en waar we nu mee bezig zijn. Meer lezen over onze duurzame strategie?