Terug naar overzicht

Maurits van der Lande in gesprek met Hare Majesteit Koningin Máxima

 

Koningin Máxima bracht op donderdag 16 februari een werkbezoek aan ontwerpers en ondernemers in Eindhoven om meer te weten te komen over de ingrediënten die Eindhoven tot een vruchtbare voedingsbodem voor Nederlands design maakt, en hoe dit bijdraagt aan de internationale positie van Nederlands design. Artifort werd gevraagd om deel te nemen aan het rondetafelgesprek.

 

Binnen de creatieve omgeving van Home of Design Kazerne Eindhoven sprak zij met tien ontwerpers en ondernemers die hun nieuwe collecties tijdens de Milaan Design Week in april zullen presenteren. Het gesprek werd geleid door Wisse Trooster. Maurits van der Lande, Sales Director Artifort, zat aan tafel namens Artifort.

 

Maurits: “Het was prachtig om de Koningin meer te kunnen vertellen over onze ervaringen op de belangrijkste internationale meubelbeurs ter wereld waar we al ruim 25 jaar aan deelnemen. Salone del Mobile is een broedplaats voor nieuwe ideeën en creativiteit, een internationale ontmoetingsplek voor diegenen die verbonden zijn aan design furniture wereld. Jaarlijks laten we met de vakkennis en kunde van onze gedreven makers en de visie van internationale designers zien hoe wij als Artifort denken over de meubels van morgen. Milaan vormt daardoor een podium om onze internationale klanten te ontmoeten en het opdoen van nieuwe, inspirerende relaties. Bovenal laten we de wereld tijdloze, functionele en hoogkwalitatieve ontwerpen zien die generaties mee kunnen gaan.”

 

"Overdag maak je deals, ’s avonds bouw je relaties op".

 

Naast Artifort waren er ook jonge ontwerpers aanwezig, zoals Design Academy student Tim Couwenberg en alumni Claire Chérigie, die dit jaar voor het eerst op de Salone Satellite staan. Zij hopen mensen te ontmoeten die hun werk de wereld in kunnen helpen.

Na het rondetafelgesprek kreeg de Koningin een rondleiding langs de werken van alle deelnemers. Met aandacht werd de Artifort Tulip Midi en Artifort Suit stoel getoond, voordat Máxima naar haar volgende afspraak vertrekt. “We zien elkaar weer in Milaan”, belooft ze.

 

 

 

 

 

 

 

De koningin wil meer weten over de plannen van
de ontwerpers voor de Salone del Mobile, die in april plaatsvindt.

 

 

 

Máxima kondigt aan dat ze de designbeurs zelf ook zal bezoeken.
“We zien elkaar weer in Milaan”, belooft ze. 

 

Fotografie: Oscar Vinck, About.today. Dank aan Wisse Trooster.
Video: Anemo.one


Ontdek de video van het werkbezoek: