Terug naar overzicht

In samenwerking met de opleiding SyntraPXL brengen wij het werkveld naar de opleiding.

Via de opleiding SyntraPXL krijgen studenten begeleiding van de docenten in samenwerking met de vakmensen van Lande Family. Zo ondersteunen we en geven we studenten kansen om zich op professioneel niveau verder te ontplooien als meubelstoffeerder.

 

Met de voltijdse dagopleiding ‘Interieurstoffeerder’ bij Syntra in Pelt in België zijn we een super mooie samenwerking opgestart. In deze unieke opleiding krijg je een combinatie van alle woning- en meubelstofferingstechnieken. In het atelier in Pelt zijn de cursisten in samenwerking met onze vakmensen bezig met het stofferen van designmeubels. 

 

In deze praktische opleiding leer je alle kneepjes van het stofferen. De student leert een stoel te stofferen via verschillende technieken en afwerkingen. Met dit project creëert SyntraPXL synergie tussen bedrijven en de opleiding om studenten voor te bereiden op een carrière als meubelstoffeerder. Zo kunnen zij proeven van de job en zich laten omringen door professionals terwijl ze een beroepsgerichte opleiding volgen. Een unieke kans die de student meteen in de wereld van het meubelstofferen plaatst. Zo hebben we direct aansluiting en kunnen studenten na de opleiding bij ons aan de slag.

 

De ecologische voetafdruk moet dringend verkleinen

Ecodesign is de laatste jaren meer en meer onder de aandacht en de ecologische voetafdruk moet dringend verkleinen. Het recycleren of hergebruiken van meubels is daarbij een belangrijke stap. In deze praktische opleiding leren de studenten alle kneepjes van het stofferen met verschillende technieken en afwerkingen. De studenten bekleden nieuwe en gebruikte meubels, van modern tot klassiek. Zo maken zij gebruikte, oude stoelen weer als nieuw of creëeren ze nieuwe designmeubelen. 

 

“Zo leer je alle kneepjes van het vak.”


De opleiding duurt 1,5 jaar. De opleiding kan ook in een langlopend traject van 3 jaar gevolgt worden.