Terug naar overzicht

Koningin Máxima bezoekt Lande Family op de Dutch Design Week

 

Koningin Máxima heeft donderdag 26 oktober 2023 een werkbezoek gebracht aan de Dutch Design Week in Eindhoven. Máxima, een groot liefhebber van design heeft een bezoek gebracht aan het project ‘Future > Factory > Furniture >’ waar zes vooraanstaande Nederlandse designproducenten, waaronder Lande Family, een presentatie geven van een gezamenlijke zoektocht naar een duurzamere toekomst voor de interieurindustrie.

Charlotte van der Lande Founder A LOTT OF SPACE en Circular R&D Lande Family is in gesprek gegaan met Koningin Máxima samen met de zes producenten over hoe zij producten nu maken en over de duurzame uitdagingen in de toekomst.

Máxima maakte een rondgang langs diverse ontwerpers en locaties. Zo verkent ze de rol van AI, het hergebruik van industriële restproducten, duurzaam meubelontwerp en de toepassing van onconventionele materialen in architectuur en industrie. Factory’ belicht de huidige productiewijze. ‘Furniture’ toont de producten zelf, met hun ingrediënten. Onder de noemer ‘Future’ worden verscheidene sustainable alternatieven getoond. De bezoeker wordt uitgedaagd om met de exposanten het gesprek aan te gaan, aan de hand van vragen, stellingen en dilemma’s die (letterlijk) in de lucht hangen. De presentatie in het Klokgebouw is vormgegeven door designstudio Overtreders W uit Amsterdam.

De deelnemende partijen:
Arco - arco.nl
CS Rugs - csrugs.com/nl
Gelderland - gelderlandgroep.com
Label van den Berg - label.nl
Lande Family - landefamily.nl
Leolux - leolux.nl