Terug naar overzicht

Artifort Premium Blond Beer

Samengesteld door onze eigen bier sommelier Nico Janssen medewerker Artifort afdeling R&D en familie Van der Lande

Niet voor niets werkt onze Nico op de afdeling research & development van Artifort want dat is exact wat hij voor dit bier heeft gedaan. Samen met familie Van der Lande heeft hij dit recept gekozen om op een heerlijke zonnige dag van te genieten. 

 

Een smaakexplosie met een zomers tintje

Dit heerlijke zomerse biertje is gecreëerd op Ter Dolen. Gebrouwen met het beste mout en hop. Een volle zachte smaak, een goede dorstlesser. Ons Artifort Premium Blond Beer krijgt een mooie plek tussen de blonde abdijbieren waar Ter Dolen bekend om staat. Door de Brussels Beer Challenge is ter Dolen al twee keer met een gouden medaille bevestigd. 

Samen met brouwmeester Hendrick hebben we gekozen voor een uiterst gebalanceerd bier. In de aanzet een zacht, licht moutig en fruitig karakter. Het gebruik van Cascade en Citra hop zorgt voor weelderige tropische aroma’s van passievrucht, perzik, citrus en pompelmoes. Onze Artifort Premium Blond is met zijn alcoholpercentage van 6,5% lekker doordrinkbaar en sprankelend op de tong. Dit verleidelijke bier eindigt met een zachte bitterheid en halfdroge afdronk.

Benieuwd naar meer verhalen van Nico volg hem dan op instagram.com/belgianbeerlover

 

Artifort Premium Blond Beer gebrouwen bij Brouwerij Ter Dolen

Het huidige kasteel Ter Dolen (De Dool) in Helchteren dateert uit de 16de eeuw, maar zijn geschiedenis gaat veel verder terug in de tijd. Het diende in de middeleeuwen als zomerresidentie en later als refugiehuis voor de abten van de Abdij van Sint-Truiden.
De eerste vermelding gaat zelfs terug tot het jaar 1282.

De Ter Dolen bieren worden met veel zorg en aandacht voor kwaliteit en ambacht gebrouwen. Sinds 2008 draagt Ter Dolen Blond als eerste Limburgse bier het label “Erkend Belgisch Abdijbier”.

 

Ontdek het productie proces: